Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
pret met prei

Kokkerelli en Bayer lanceren leerstraat prei voor kinderen in Limburg

Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking en Bayer CropScience Vegetable Seeds openen op 2 november in Venlo de prei-leerstraat, een nieuw onderwijsconcept waarin basisschoolleerlingen de wereld van prei 'van grond tot mond' verkennen. Veel ouders herkennen het: kinderen zijn vaak niet gek op groenten. En dat is jammer, want groenten zoals prei zijn supergezond en zitten boordevol goede stoffen. In de prei-leerstraat worden basisschoolleerlingen onder begeleiding van een professionele kok uitgedaagd om lekkere én gezonde prei-recepten te ontwikkelen.

 

De prei-leerstraat is een initiatief van Kokkerelli en Bayer, de grootste prei-veredelaar ter wereld. De leerstraat bestaat uit meerdere onderdelen. In hun eigen klas krijgen de kinderen een introductieles over prei. Daarna gaan de kinderen op bezoek bij een prei-teler en nemen ze de vers gerooide prei mee naar een kookstudio om de prei te bereiden onder begeleiding van een professionele kok. Zo beleven zij de wereld van prei van "grond tot mond". Deze methodiek van de leerstraat is in 2013 door Kokkerelli ontwikkeld in samenwerking met Citaverde College en gevalideerd door de Universiteit van Maastricht. Inmiddels hebben ruim 2.000 kinderen uit Limburg met hun schoolklas deelgenomen aan een leerstraat, waarin groenten als champignon, tomaat en paprika centraal stonden.
 
Suzanne Bisschops van Kokkerelli: "Food is fun, zeggen we bij Kokkerelli. Ouders kunnen natuurlijk zeggen dat de kinderen hun bord met groente moeten opeten, daar is niets op tegen. Maar wij geloven er meer in om goed te kijken waarom kinderen iets wel of niet lekker vinden. Is het de smaak, de textuur, de combinatie van ingrediënten? Als je de kinderen betrekt bij het kiezen van de ingrediënten en het ontwikkelen van de recepten ontdek je heel snel wat in de smaak valt. Daar komen vaak hele verrassende zaken naar voren, zoals de prei-perensoep: lekker én gezond!"
 
Voor Bayer is het heel leerzaam om de ervaringen van de kinderen mee te nemen in het ontwikkelen van nieuwe prei-variëteiten. Carin Stroeken van Bayer: "Bayer is een van de grootste veredelaars van groenten ter wereld, en in prei zelfs de grootste. In onze veredelingsprogramma's betrekken we steeds meer de wensen van de consument, waardoor een grotere diversiteit ontstaat in smaak, vorm, kleur, structuur. Bij prei zien we in wetenschappelijk onderzoek dat het een supergezonde groente is, maar in de markt dreigt het eerder een 'vergeten groente' te worden. Dat is natuurlijk heel jammer, want het is een veelzijdige groente. We zijn heel benieuwd naar de uitkomsten van de prei-leerstraat. Daarnaast is het voor kinderen leerzaam om te zien hoe groenten veredeld en geteeld worden."
 
De ondertekening van dit initiatief door beide partners vindt plaats in aanwezigheid van de heer Beurskens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg, op 2 november om 17.00 uur in Villa Flora, Venlo.
 
Meer informatie:
Bayer
Jan Wisse
Tel: +31 6 22 66 9 888
E: [email protected]
Publicatiedatum: