Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GroentenFruit Huis en Dutch Cuisine ondertekenen Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie

De horeca is een van de vele schakels uit de voedselketen waarmee Dutch Cuisine gaat samenwerken binnen de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. De Green Deal is gericht op het gemakkelijker en aantrekkelijk maken voor de consument om gezonder en duurzamer te eten. Er is een belangrijke rol weggelegd voor groenten en fruit in Dutch Cuisine. Initiatiefnemer Dutch Cuisine werkt in de Grean Deal samen met nationale en gemeentelijke overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Op 2 november 2015 ondertekent staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken met de andere deelnemers de Green Deal.

Deelnemers Green Deal
Naast Dutch Cuisine ondertekenen nog veertien andere partijen de Green Deal zoals: ministerie Infrastructuur & Milieu, ministerie Economische Zaken, Stichting Natuur & Milieu, Sligro, Albron, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Groningen, Gemeente Ede, Rabobank, Mattmo Creative, Wageningen UR, Koppert Cress en GroentenFruit Huis. Adviesbureau CREM, lid Raad van Advies van Dutch Cuisine, voert het secretariaat van deze Green Deal.

Projecten
De deelnemende partijen werken in wisselende samenwerkingsverbanden aan een versnellingsproces dat de voedselconsumptie verduurzaamt. "Met de ondertekening verklaart GroentenFruit Huis dat we projecten zullen ontwikkelen die bijdragen aan het gedachtengoed van Dutch Cuisine," aldus Gert Mulder, directeur van GroentenFruit Huis. "De focus ligt hierbij op het consumenten makkelijker te maken om de keuze voor groenten en fruit te maken. Hierbij wordt ingespeeld op beschikbaarheid, gemak, nieuwe eetmomenten en 'empower the cook'. Dat wil zeggen, de thuis kok handvatten geven om een gezonde, duurzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten die in smaak valt bij alle gezinsleden."

Dutch Cuisine
Stichting Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en richt zich daarbij op de verduurzaming van voeding. Dit willen ze bereiken door samen te werken met alle schakels uit de voedselketen via de creativiteit van chef-koks op de menukaart en op het bord van de consument.

Waarom een Green Deal?
Green Deal biedt bedrijven, burgers en organisaties een laagdrempelige mogelijkheid om samen met de overheid te werken aan groene groei. Initiatieven uit de samenleving staan daarbij aan de basis. Daar waar deze tegen belemmeringen aanlopen, die volgens initiatiefnemers kunnen worden aangepakt op rijksniveau, kan het kabinet zich inzetten deze weg te nemen of op te lossen. Hiermee kan het Rijk de initiatieven faciliteren en versnellen. In een Green Deal leggen partijen hierover concrete afspraken schriftelijk vast.

Meer informatie:
Victor de Lange
E: greendeal@dutch-cuisine.nl of v.delange@crem.nl

GroentenFruit Huis
Wilma van den Oever
T: 070 3355010
E: vandenoever@groentenfruithuis.nl
E: info@groentenfruithuis.nl
T: 070 3355010
Publicatiedatum: