Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Javier Navarro Rico, promovendus aan de Polytechnische Universiteit van Cartagena (UPCT), verdedigde onlangs zijn proefschrift over Bimi. Dit is een natuurlijk hybride-ras tussen broccoli en Chinese kool. Bimi is gezond en rijk aan anti-oxidanten, maar heeft een optimale en minimale verwerking nodig om de houdbaarheid te behouden en verlengen en zijn gezonde eigenschappen te versterken.
Navarro Rico onderzocht in zijn proefschrift verschillende minimale verwerkingsmethoden en hun impact op de kwaliteit van Bimi in vergelijking met traditionele broccoli. De promovendus gebruikte technieken als electrolyzed water disinfection en stelde de groente bloot aan ultraviolet C-licht om de pathogenen te inactiveren. De technieken bleken zeer effectief met een verlengde houdbaarheid van vijftien dagen.
De Bimi wordt gekenmerkt door een bloem die lijkt op die van broccoli met een fijne en dunne steel, zoals die van asperges. De bloem kan rauw worden gegeten. Uit bloedonderzoek bleek dat in Bimi veel bio-actieve stoffen zitten (anti-kanker, anti-oxidant en anti-inflammatoire) die beter worden opgenomen dan de stoffen in broccoli, bloemkool of kool. Deze gegevens werden verzameld in samenwerking met het Voedingscentrum van het Reina Sofia Ziekenhuis in Murcia.
"Dit proefschrift geeft inzicht in de technologische condities voor de verwerking van Bimi, uitsluitend voor de Spaanse verwerkingssector met behoud van zijn gezonde eigenschappen," merkt Francisco Artés Calero op.