"Hogere prijzen Spaans knoflook waren ook hard nodig"
"Vanuit Argentiniƫ zal er eveneens weer een lage aanvoer zijn, dus er is alle ruimte voor Spaans knoflook op de markt", verwacht Alexis. De belangrijkste afnemers van Spaanse knoflook zijn supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavische importeurs, maar ook veel andere klanten van Noord-Europese markten prefereren tegenwoordig weer het Spaanse product. "Zo komen bijvoorbeeld ook weer Duitse klanten terug, die de dikke 5 kg knoflook uit Spanje weer prefereren boven de goedkope Chinese."
"Chinese knoflook ziet er prachtig uit, maar kan niet tippen aan de smaak van de Spaanse. De Spaanse knoflook is kwalitatief beter, langer houdbaar en met name de rode Morado-knoflook heeft een veel sterkere smaak", vertelt Alexis. De Spaanse oogst gaat begin mei van start met knoflook van Chinees zaad, gevolgd door de Spaanse witte knoflook en de Morado-knoflook in de tweede helft van juni, waarna het product jaarrond opgeslagen kan worden."
De hogere prijzen die momenteel voor de knoflook gemaakt worden, waren volgens Alexis ook hard nodig. "Met name grote producenten hebben de laatste jaren heel veel geld verloren. Het zou mooi zijn als er weer een vaste bodem in de markt komt voor een normale marktbalans. De prijs van Chinese knoflook is lang kunstmatig laag gehouden. Nu ligt de kiloprijs tot 60 cent hoger in vergelijking met een half jaar geleden. Dat geeft de burger weer moed!"
Voor meer informatie:
Alexis Mul
Ibergarlic S.L.
Ctra. Co 4207 Km, 0,5
14550 - Montilla (Cordoba)
Spanje
Tel: +34 957 664316
Fax: +34 957 653240
[email protected]
www.ibergarlic.com