Nature & More: van 1 naar 4 telers bio-paksoi
De tuinders Frank, Rini en de broers Van der Meer teelden tot nu toe biologische tomaten, komkommers en andere biologische kasgroenten voor Nature & More, maar in de koude periode lag hun grond stil. Paksoi is echter een ideale teelt in het najaar, omdat de kas er nauwelijks voor verwarmd hoeft te worden. Biologisch geteeld is de paksoi dan ook in alle opzichten een duurzaam gewas.
Kenmerkend voor biologische kasteelt is dat de groenten in de grond staat en niet in substraat. Rini Hopmans, biologische komkommerspecialist uit Bergen op Zoom, vindt het een mooie uitdaging: "De bodem is heel complex. Daar valt nog ontzettend veel te ontdekken. Als je grond in balans is, kunnen wortels zich beter ontwikkelen. Dat leidt tot een gezonde, weerbare plant. Ziekten en plagen krijgen minder kans en het eindproduct heeft een betere smaakbeleving."
Product manager Janco Koole meldt dat de toegenomen productie het mogelijk maakt om grotere klanten te bedienen en interessante aanbiedingen te doen. Kijk voor meer informatie over de telers op de Nature & More pagina's van de telers: Rini Hopmans met code 184, Organic Brothers met 300, Frank de Koning met 179 en Rob van Paassen met 183.
Meer informatie:
Eosta / Nature & More
Michaël Wilde
T: +31 (0)180 63 55 63
M: +31 (0)6 20535063
E: [email protected]
www.eosta.com