Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De groeiende rol van Aziatische groenten

Vega Produce is gespecialiseerd in Aziatische groente. Het aanbod van het Amerikaanse bedrijf bevat onder meer Chinese, Indiase en Thaise variëteiten van aubergines, okra en bitter lemon. Deze en vele andere etnische groenten en fruit zijn gedurende het grootste deel van het jaar beschikbaar in Noord-Amerika, zo niet het hele jaar door. "De vraag naar deze specialiteitsproducten neet toe wegens de voortdurende groei van de Aziatische minderheid," zegt Phil Quintana van Vega Produce. "Het zuidoosten van het land heeft met name een groeipiek gezien in zijn Aziatische bevolking," voegt hij toe.

Knokken voor ruimte in de schappen
Hoewel de Aziatische minderheid snel groeit in Noord-Amerika, is het een uitdaging geweest om supermarkten te overtuigen om etnische groenten in de schappen te plaatsen. "Traditionele supermarkten hebben vaak geen motivatie om etnische producten aan hun assortiment toe te voegen," zegt Quintana. "We gebruiken onze primaire producten als asperges, erwten en pompoenen als manier om deze groenten mee te laten liften en om zo ruimte in de schappen voor Aziatische groenten te creëren." Het voorlichten van de consument via informatie bij verkooppunten speelt een sleutelrol om mensen Aziatische groenten te laten proberen. Kookshows en gezondheidsbewustzijn van consumenten zijn ook belangrijk voor de vraag naar deze etnische groenten.


Foto: Seletie van Oosterse groenten van Vega Produce

Vega Produce probeert een niche uit te beitelen in de traditionele versafdeling. Het bedrijf merkt dat steeds meer supermarktketens specialiteitsproducten in hun winkels plaatsen. "Na zes jaar actief te zijn hebben we nu het gevoel dat we wat erkenning krijgen," zegt Quintana. In Penn Dutch-supermarkten zijn Aziatische groenten bijvoorbeeld een vaste prik geworden voor de versafdeling. De keten Sedano's heeft Aziatische groenten geïdentificeerd als een van de snelst groeiende segmenten binnen de versafdeling. "De volumes zijn nog klein, maar nemen absoluut toe."

Voor meer informatie:
Phil Quintana
Vega Produce
Tel: (+1) 305-285-1235
Publicatiedatum: