Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Jan van der Grift, Fruitbedrijf Van der Grift:

"Met schillen en stoven halen we meerprijs uit klasse II fruit"

Tholen - Fruitbedrijf van der Grift bestaat al sinds 1924. Piet en Anneke van der Grift vormen de derde generatie en de broers Floris, Kees Jan en Martien vertegenwoordigen de vierde generatie van het familiebedrijf. Verspreid over drie locaties teelt het bedrijf op een areaal van 100 hectare fruit, verdeeld over 43 hectare appelen, 56 hectare peren en 1 hectare kersen. Het bedrijf heeft de hele keten van teelt, koeling, sortering, afzet en verwerking in eigen beheer. Floris is verantwoordelijk voor de teelt. Martien stuurt het pakstation aan en Kees Jan richt zich op de verwerkingsactiviteiten.


Martien, Floris en Kees Jan van der Grift

De veelzijdigheid van het bedrijf blijkt wel uit de eigen boerderijwinkel waar naast appelen en peren ook fruitsappen, diverse boerenproducten, groente, aardappelen, eieren, rijnrundvlees, kaas, zuivel, boerenijs, cadeaumanden gevuld met boerenproducten en cadeaubonnen worden verkocht.

"We oogsten jaarlijks zo'n 6 miljoen kilo fruit. Om een meerprijs te halen uit het Klasse II fruit hebben we in 2000 de verwerkingsactiviteiten opgestart. Sindsdien worden grote volumes appelen en peren geschild en gestoofd afgeleverd aan onze klanten. De afzet van het verwerkte product verloopt in samenwerking met Verscombi. Wij maken het klaar en Verscombi zorgt voor de handel. Die samenwerking loopt volgens het boekje. Frank van Weerdenburg ken ik al voordat hij met Verscombi startte. We hebben veel contact over en weer, ongeacht welk tijdstip het is", lacht Kees Jan.

"Verscombi is sterk in de afzet richting horeca, groothandel, exporteurs en snijbedrijven. Zelf beleveren we nog geschild fruit aan bakkerijen - een segment waar Verscombi niet actief in is - maar we leveren nooit een klant zonder dat er contact met Verscombi over is geweest", vertelt Kees Jan. Hij ziet de toekomst van de fruitverwerking zonnig in. "De markt is netjes verdeeld. De populariteit van stoofperen neemt jaarlijks toe. Ook in geschilde appelen is er een groei, al gaat die wat langzamer."

Voor meer informatie:
Fruitbedrijf Van der Grift & Zn.
Overeindseweg 33
3439 LP Nieuwegein
Tel: 030-6372957
[email protected]
www.fruitbedrijfvandergrift.nl