André Busigel ontwikkelt komkommerbier
André Busigel teelt komkommers op een van de grootste kwekerijen in Beieren. Toevallig kwam hij in contact met David Hertl. De biersommelier werkt bij een van Duitslands nieuwste brouwerijen. "Toen was het idee snel geboren", vertelt Busigel. "Bier met komkommer!" Er is gekozen voor een Gose bier, een ambachtelijk en weinig verkrijgbaar bier, waar koriander en zout aan toegevoegd wordt.
Dankzij samenwerking met Mark Gallo, bierspecialist uit München, is eind maart gestart met het eerste experiment. Kleine komkommerschijfjes zijn in Brouwerij Frankens gebruikt om de vaten te vullen. In de brouwerij bijzondere geuren.
Deze maand was het zover: de teler en de brouwer konden hun brouwsel proeven. Volgens Busigel smaakt het zeker prima. "Een fris, fruitig aroma en ietwat bitter in de afdronk. Ideaal voor de zomer en een drankje dat niet alleen mannen smaken zal."
Benieuwd naar het bier? Het bier is te proeven van 29 april tot 1 mei bij het Bockbieranstich bij brouwerij Hertl in Schlüsselfeld te proeven.