Ter hervorming van de 'Deutsche Lebensmittelbuchkommission' (Duitse Levensmiddelenboekcommissie) verklaart de Duitse minister van Landbouw en Voeding Christian Schmidt: "Mijn doel is dat de realiteit in de supermarktschappen sterker overeenkomt met de verwachtingen van de consumenten."
Achtergrond
Het hervormde reglement van de 'Deutsche Lebensmittelbuch-Kommission' (DLMBK) is op 1 juli 2016 van kracht geworden en de commissieleden zijn nieuw benoemd. De Berufungsperiode loopt van 1 juli 2016 tot 30 juni 2021.
Het 'Deutsche Lebensmittelbuch' is een verzameling van grondbeginselen waarin meer dan 2000 levensmiddelen en hun samenstelling beschreven worden. Zo staan er bijvoorbeeld de kenmerken van aardappelchips in, en van welk dier een 'Wiener Schnitzel' stamt.
De beschrijvingen in het DLMB worden opgesteld door de DLMBK. Zij draagt er ook zorg voor dat de beschrijvingen zo actueel gehouden worden dat ze daadwerkelijk dat weergeven was consumenten, producenten, de handel en instanties voor levensmiddelenbewaking eronder verstaan.