Nieuw: zeewier met de smaak van spek
Andre Gerrits (Michelinster chef-kok 't Amsterdammertje) en Willem Sodderland (Seamore) tijdens onthulling I sea bacon in FoodYard Amsterdam
Sinds de start van Seamore ontving het bedrijf verschillende internationale prijzen voor haar missie: het ontdekken van unieke soorten zeewier om daarmee bekende producten om te toveren in een gezondere, duurzame variant.
Save my bacon
Willem Sodderland, oprichter van Seamore: "We hoorden over een soort zeewier die zou lijken op bacon. Het moment dat ik het in de pan gooide, was magisch: de prachtige paarse blaadjes veranderden in groen, knapperig spek. Ik gooide er eieren bij en het eerste gerecht was gemaakt". I sea bacon maakt korte metten met de slechte reputatie van spek.
Andre Gerrits, Michelin ster chef van het Amsterdammertje en winnaar van de Taste of the World award: "Ik geloof in de visie van Seamore. Zeewier is een geweldige toevoeging als ingrediƫnt. De zeewierbacon kan ik op allerlei manieren als topping gebruiken: van haute cuisine tot classics met een twist."
Future of Food
Rob Baan, CEO van Koppert Cress en lid van Seamore's advisory board is enthousiast om nog een reden: "De natuur heeft zo ontzettend veel te bieden zonder dat we er aan hoeven te prutsen. De toekomst van ons eten ontstaat niet zozeer door technologische vernieuwing maar vooral door met een slimmer perspectief heel dichtbij in de natuur te zoeken. I sea pasta en I sea bacon zijn daar een geweldig voorbeeld van."
Voor meer informatie:
Seamore Holding BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam
T: +31 (0)6-23364607
www.seamorefood.com