Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Bij welke kleur is de banaan is het meest gezond?
Zoals veel bananen-liefhebbers weten, kan de smaak van bananen sterk verschillen. De smaak is afhankelijk van de kleur van de banaan. Sommige mensen houden van groene bananen, anderen houden ervan als bananen geel en zoet zijn, terwijl weer anderen de bananen het liefst eten wanneer ze bruin en overrijp zijn. Over smaak valt niet te twisten, maar over voeding wel. Welke kleur is het beste voor je gezondheid?
Wanneer?
Als een banaan verkleurt, verandert niet alleen de smaak, maar ook de voedingswaarde. De groene bananen zitten bijvoorbeeld vol met zetmeel, omdat de enzymen dit nog moeten omzetten in enkelvoudige suikers. Het eten van een banaan in deze fase is goed voor diabetici. Daarnaast bevatten de groene bananen bacteriën die de gezondheid van de dikke darm bevorderen.
Bij het veel zoetere ras, de gele bananen, is het zetmeel afgebroken en omgezet in enkelvoudige suikers. Hierdoor kunnen de suikers snel opgenomen worden door het lichaam. In de gele bananen zijn antioxidanten en anti-kanker eigenschappen gevonden die niet voorkomen in de groene banaan.
Tenslotte zijn er de bananen met bruine plekken. Het is aangetoond dat deze bananen Tumor Necrose bevatten. Deze stof helpt met het bestrijden van kwaadaardige cellen in het lichaam. Hoe donkerder de plekjes op de banaan, des te beter de kwaadaardige cellen bestreden zullen worden. Hierdoor zal je immuunsysteem verbeterd worden.
Het maakt niet uit wanneer je de banaan eet, het is hoe dan ook een goede en gezonde keuze. Houd wel in gedachten dat naarmate de banaan rijpt, de micronutriënten verminderen of verloren gaan. Dus wacht misschien maar niet te lang!