Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleur verpakking kan groenten aantrekkelijker maken

Studenten van de Universiteit van Delft hebben onderzoek gedaan in hoeverre de kleur van de verpakking invloed heeft op de aantrekkelijkheid van verse groenten.

Door middel van dit onderzoek hopen de onderzoekers inzicht te krijgen in manieren waarop de verkoop van groenten in de retail bevorderd zou kunnen worden. Er werd samengewerkt met een professionele ontwerper om de beste achtergrondkleuren in kaart te brengen. Er werd gekozen voor vijf soorten groenten die als prototypes dienden voor de verschillende kleurcategorieën: tomaten, wortelen, gele paprika, komkommer en aubergine. Hoewel er geen effect vast gesteld werd van de kleur van de groenten zelf, werd hun aantrekkelijkheid wel verschillend beoordeeld. Iedere groente bleek zijn eigen ideale achtergrondkleur te hebben, die in de meeste gevallen contrasterend bleek te zijn."




De ideale kleuren voor de vijf onderzochte groenten zijn licht oranje voor komkommers, lichtblauw voor aubergines, blauw voor gele paprika's, oranje voor wortelen en donkerblauw of donker oranje voor tomaten. Uit deze resultaten blijkt dat het moeilijk is om een niet-neutrale achtergrondkleur te vinden die geschikt is voor een breed scala aan groenten.


Bron: Schifferstein Hendrik N.J., Howell Bryan F., Pont, Sylvia C., 'Colored backgrounds affect the attractiveness of fresh produce, but not it's perceived color', 2017, Food Quality and Preference, Vol. 56 Part A, pag. 173-180. dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2016.10.011
Publicatiedatum: