
Selderij, uien, prei en peen
"Nu leveren we volop groenten voor bij de hangcultuurmosselen. Het seizoen van de bodemmosselen moet nu nog echt op gang komen", vertelt Jacco. Verskoop levert de mosselgroenten in wel vijftien recepten waarvan selderij, uien en prei en in mindere mate peen de belangrijkste ingrediënten zijn. "De ene klant wil 80% uien en de andere 30%. Op de Belgische en Franse markt gebruiken ze weer veel bleekselderij. We betrekken de groenten zoveel mogelijk lokaal. Uien komen hier uit Zeeland, prei uit België en bij de wortelen kijk ik elk jaar waar ik de mooiste Hollandse kan vinden."

Horeca
"We zetten nu verschrikkelijk veel mosselgroenten in de horeca weg. Ook leveren we veel groenten direct aan de mosselleveranciers in Yerseke, die ze direct bij de mosselen verkopen. Daarnaast voorzien we wat viswinkels rechtstreeks. Wij richten ons puur op de Zeeuwse markt, maar via onze klanten komen ze in een veel bredere straal terecht. Frankrijk is nu bijvoorbeeld nog niet aan de markt. Daar begint de afzet na de vakanties pas te lopen. En je moet het de toeristen niet vertellen, maar als de R in de maand is zijn de mosselen ook echt op zijn lekkerst."

Jacco Munter
Verskoop
Daniëlsweg 20
4451 HW Heinkenszand
Tel. 0113 - 56 44 00
Fax. 0113 - 56 46 60
info@verskoop.nl
www.verskoop.nl