Het bedrijf Campisi Italia werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht als een groentenproducent. Op het bedrijf wordt op meer dan 100 hectare biologische citroenen van bovengenoemde variëteit geteeld. Hiermee heeft Campisi zich gespecialiseerd in biologische citroenen, nog ver voor biologisch een werelwijde trend werd.
Jaarlijks produceert Campisi Italia ongeveer 5.000 ton biologische citroenen, met de meeste volumes van oktober tot april. Ongeveer 65% is voor de verse consumptie en 30-35% gaat naar de verwerkende industrie. Fabio Moschella van Campisi Italia vertelt erg trots te zijn dat er helemaal geen residuen zijn gevonden in de citroenen. "Niet alleen het vruchtvlees maar ook de schil is helemaal residuvrij."
Fabio Moschella, manager van Campisi Italia
Campisi Italia heeft jarenlange ervaring met vooraanstaande importeurs door heel Europa (o.a. in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, en Denemarken), waar dagelijks producten worden aangevoerd.
Campisi-stand op BioFach 2009
De pakstations van Campisi zijn uitgerust met sorteer- en verpakkingslijnen, en gekoelde opslag volgens de laatste technieken.
Technologie staat voorop bij Campisi Italia. Deze Compac-sorteermachine is oorspronkelijk gemaakt voor kiwi's, maar nu perfect aangepast voor citroenen.
Wanneer je het pakstation binnenloopt, komt de heerlijke frisse geur van de citroenen je tegemoet.
De Syracuse-citroen, die uitzonderlijk veel sap bevat, wordt in Italië beschermt met een PGI-aanduiding (Protected Geographical Indication). Hiermee wordt de relatie tot het productiegebied en deze citroen nog sterker benadrukt. Tevens is Campisi Italië GlobalGAP-gecertificeerd.
Via Sant'Elia, 24
Cassibile
96100 Siracusa - Italy
Tel.+39 (0)931 718155
Fax: +39 (0)931 718000
E-mail: [email protected]
www.campisitalia.it