Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge druk verlengt houdbaarheid van fruitproducten

De technologie High-pressure processing (HPP) is ontwikkeld door Australische onderzoekers om de houdbaarheid van bederfelijke producten te verlengen zonder daarbij conserveermiddelen te gebruiken. De unieke voordelen van HPP zijn dat het schimmels en bacteriën doodt, maar geen nadelige gevolgen heeft voor de versheid, smaak, kleur, structuur of voedingswaarde van het product.



Donny Boy Fresh Food uit het Australische Melbourne heeft de techniek voor het eerst op commerciële schaal ingezet voor de behandeling van hun fruitsappen. Donny Boy levert een deel van dit fruit vervolgens weer aan de zuivelindustrie. Daarnaast produceert het bedrijf Preshafruit-fruitsappen en andere fruitproducten.

Wilt u informatie over deze HPP-technologie voor het maken van deze innovatieve (fruit)producten? Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van uw producten of die van uw klanten? Neemt u dan contact op met Promatec Food Ventures. Promatec Food Ventures BV is de vertegenwoordiger van NC Hyperbaric in de Benelux. Hun testfaciliteit staat gratis tot uw beschikking voor de ontwikkeling van uw nieuwe producten en die van uw klanten.

Voor meer informatie:
Mark de Boevere
Promatec Food Ventures BV
Rootven 20
5531 MB Bladel
Tel: 0497 33 00 57
Fax: 0497 33 01 06
E-mail
www.promatecfoodventures.com

Publicatiedatum: