Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Cherimoya-teelt wordt uitgebreid

Tholen - De 'Annona cherimola', ook bekend als 'Anona' of 'Cherimoya', komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De tropische vrucht wordt vandaag de dag geteeld in het Middellandse-Zeegebied.
In Italië is de Cherimola te vinden in Calabrië, in de provincie Reggio Calabria. In dit gebied telen slechts 10 gespecialiseerde producenten op een areaal van 15 hectare zo'n 100.000 kg cherimola, zowel conventionele als biologische

Dankzij de hoge producentenprijzen (3-4 euro/kg) en consumentenprijzen (vanaf 6 tot 12 euro/kg) zijn er plannen om de kleine teelt uit te breiden. Nieuwe bedrijven met een areaal van 9 hectare zijn in ontwikkeling.

"Het seizoen 2009 was goed, met uitstekende prijzen en ook voor 2010 hebben we goede verwachting", aldus Francesco Crispo van het bedrijf Anoneto dello Stretto, die 450 Cherimola-planten heeft staan van de variëteiten Fino de Jetee Campa.

Vanwege de gunstige weersomstandigheden van het Middellandse-Zeegebied kan de de 'Annona Cherimola' goed geteeld worden in Spanje, Griekenland, Israël en Calabrië (provincie van Reggio Calabria).

"De Cherimoya heeft een fijn vruchtvlees en een geurig smaak, maarhelaas heeft de vrucht een korte houdbaarheid (slechts 3-4 dagen houdbaar na rijping)",vertelt Crispo. De Cherimoya is rijk aan suiker en arm aan vetten. Het vruchtvlees is wit, geparfumeerd en bevat pitten die op de pitten van watermeloenen lijken. De aroma lijkt op die van banaan en ananas.



De plant groei het best in gebieden met een droog klimaat zonder wind, en heeft constant en veel water nodig (4.000 m3 per hectare). De Cherimoya-oogst begint aan het eind van september en gaat door tot half december.

Contact:
Anoneto dello Stretto
Acciarello – Villa San Giovanni (RC)
Italië
Dr. Francesco Crispo
Tel: +39 335 6091364
www.anonetodellostretto.it

Bron: Giambattista Pepi
Publicatiedatum: