Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentechips steeds populairder

Groentechips veroveren ruimte in het snackschap. Wat begon met appelchips is nu al uitgegroeid tot chipssoorten van andere groenten en met name knolgroente. De klant vindt de chips aantrekkelijk. Waar dat mee te maken heeft is niet bekend. Wellicht komt het door het stimuleren van de bescheiden teelt van vergeten groente of juist door de exclusiviteit van de chips.

De chips gemaakt van pastinaken, rode bietjes, wortelen en zoete aardappel zijn inderdaad exclusiever dan gewone chips, omdat ze gemaakt zijn van groenten. Dat kan bij consumenten leiden tot de gedachte dat deze chips gezonder zijn. Ook denkt de consument bij groentechips eerder aan een ambachtelijk karakter. De grondlegger van de groentechips was fabrikant Van Marcke Foods in het Zeeuwse Kapelle. Hier begonnen ze met appelchips, nadat in 1989 een groep telers uit Lelystad behoefte kreeg aan deze chips.

Volgens commercieel manager Peter Traas van Van Marcke Foods worden er nu al geen jaren appelchips meer gemaakt. In plaats daarvan richt het bedrijf zich op groente- en aardappelchips omdat deze chipsmarkten veel harder zijn gegroeid. Niet elke groente is geschikt voor chips. Komkommer en tomaat zullen niet als chips bevallen, allerlei koolsoorten wel.

Bron: RetailActueel

Publicatiedatum: