Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigenschappen van groente en fruit af te lezen uit kleuren

Groenten en fruit zijn gezond. Ze bevatten vitaminen, mineralen en bovendien maar weinig calorieën. Maar er is meer. Niet alleen zijn verse, knapperige groenten en geurig, rijp zomerfruit een genot voor de tong maar ook vormen ze een kleurrijk schouwspel. De kleur zegt ook veel over de vrucht of groentesoort. Het leuke hiervan is dat elke kleur iets over de eigenschappen van het fruit en de groenten zegt.

Oranje - Rood Fruit

De 'belangrijkste kleuren' voor deze zonovergoten periode zijn misschien wel oranje en rood. Fruit en groenten die oranje of rood gekleurd zijn, bevatten namelijk veel bètacaroteen en vitaminen die de vorming van vrije radicalen tegengaan. En dat komt van pas in periodes dat de huid meer dan normaal blootgesteld wordt aan de zon.

Paars - Oranjerood

Maar onderschat ook de paarsgekleurde groenten en vruchten niet. Oranjerode fruit- en groentesoorten bevatten vooral veel bètacaroteen (vooral de worteltjes staan hierom bekend). Bètacaroteen stimuleert de aanmaak van melanine, de natuurlijke bescherming van de huid tegen UVA en UVB straling. Verder bevatten deze fruit- en groentesoorten ook veel vitaminen die de vorming van vrije radicalen (boosdoeners voor de huid) tegengaan en dus veroudering zoveel mogelijk tegengaan. Gele, oranje en rode vruchten en groenten hebben voorts een goede invloed op onder meer ons natuurlijke afweersysteem, op de huid en op ons gezichtsvermogen. Voorbeelden van oranjerode fruit - en groentesoorten zijn: abrikozen en perziken, meloen, sinaasappels, worteltjes, rode paprika's (maar ook Spaanse pepertjes - een pure vitaminebron).

Gele fruit- en groentesoorten

Gele fruit- en groentesoorten zoals peren, appels, venkel, uien en knoflook zijn goed voor het cholesterolgehalte en voor hart en bloedvaten.

Paarse fruit- en groentesoorten

Paarse fruit- en groentesoorten zoals vijgen, pruimen, bosvruchten, maar ook radijsjes en aubergines hebben een goede invloed op de urinewegen (maar ook op de stoelgang, in het bijzonder vijgen) en op hart en bloedvaten. Vooral bosvruchten zijn rijk aan bioflavonoiden (familie van vitamine c) die de haarvaatjes versterken (en ondermeer couperose kunnen tegengaan).

Groene vruchten en groen fruit

Groene vruchten en groen fruit zijn vooral goed voor je botten, tanden en het gezichtsvermogen. Denk hierbij aan de verschillende slasoorten, courgettes, kiwi's en groene druiven.

Tot slot

Natuurlijk overlappen de bovenstaande categorieën elkaar en hebben alle vruchten en groentesoorten apart gezien nog veel meer goede eigenschappen dan hierboven is opgesomd. Maar toch is het leuk om op grond van de kleur al iets meer over een vrucht of groentesoort te kunnen zeggen. Een extra stimulans om je deze zomer te laven aan groenten en fruit. Voor een mooiere huid, glanzend haar en een gezonder
lijf dan ooit!

Bron: Herbalife 
Publicatiedatum: