Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse voedingsindustrie investeert 3 miljoen in gezonde voeding

Ruim tachtig Vlaamse voedingsbedrijven investeren samen met innovatieplatform Flanders Food € 3 miljoen in onderzoek naar duurzame en gezonde voeding. Dat meldt VMT. De partijen investeren gezamenlijk in onderzoek aan Belgische hogescholen en universiteiten.


Algen

Twee onderzoeksprojecten gaan over algen in voeding, die een belangrijke bron van omega-3 vetzuren vormen. De vetzuren staan bekend om hun positieve gezondheidseffecten, zoals preventie van hart- en vaatziekten en kanker. Algen zijn een goed alternatief voor vis als bron van omega-3, omdat sommige visbestanden onder druk staan. Bovendien is het mogelijk om algen op grote schaal te kweken.

Cleaning in Place

Zoetstof Stevia en clean label (nitriet in vleesproducten) zijn andere projecten, waarin de voedingsbedrijven, veelal mkb, in investeren. Verder steken Flanders Food en de mkb-bedrijven geld in de ontwikkeling van zogenoemde Cleaning in Place (CIP)-programma’s. CIP is een automatische methode voor het reinigen van apparatuur of leidingcircuits zonder ze te hoeven demonteren. Dit bespaart water en energie.

Lees meer over de onderzoeksprojecten van Flanders Food: www.flandersfood.com
Publicatiedatum: