Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgen gek op groentensoep gebonden met aardappelen

Hoe voedzaam is soep?

Belgen zijn gek op soep, vooral gezeefd en gebonden met een paar flinke aardappels. Maar soep kan ook een maaltijd op zich zijn. En ze helpt je vlot aan je dagelijkse portie groenten. Soep helpt ons groenten te eten en zo de dagelijks aanbevolen portie vitamines, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels te halen. Groenten die je kind niet lust, kan je in de soep draaien zodat het ongemerkt gewend raakt aan de smaak.

Bovendien bevat soep weinig vetten, cholesterol en calorieën (65 tot 100 kilocalorieën per portie van 250 milliliter). Goed dus voor de lijn, op voorwaarde dat je oplet met kaas, room en vlees.

Soep stilt ook uitstekend de honger: bij het eten zet de maag uit, waardoor er een gevoel van verzadiging ontstaat en receptoren in de darmen een signaal naar de hersenen zenden om te stoppen met eten. Dat effect treedt des te sterker op als de soep niet gezeefd is en dus stukjes bevat. Hoe minder de groenten bewerkt worden, hoe meer de voedingsvezels behouden blijven. Een dikke groentesoep levert wel meer calorieën op dan een waterige, maar de waterige werkt minder verzadigend.

Bron: gezondheidsnet.be
Publicatiedatum: