Groen en beleving scoren bij nominaties bij nominaties Horecava International Award 2011
Duurzaamheid lijkt definitief door te breken in horeca en catering; de wedstrijd om de Horecava Innovation Award onderstreept dat. Van fairtrade chocoladetabletten voor warme chocolademelk tot paddenstoelen gekweekt op koffiedik uit restaurants. Van een superzuinige vaatwerkspoelmachine tot design wandpanelen van Noors rendiermos die de akoestiek gunstig beïnvloeden. De jury juicht deze trend toe, want dat betekent dat leveranciers en ontwikkelaars zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid.
Beleving gooit ook hoge ogen, daarmee inspelend op de behoefte van ondernemers, managers en chefkoks om zich te kunnen onderscheiden. Van fraaie decoratieprints tot een wijnsysteem voor de verkoop van 'bubbels per glas' en van kleurrijke, smaakvolle cakejes tot een co-creation project voor een flitsend pop up restaurant.
De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft er 17 innovaties genomineerd, waarvan 5 in de categorie Concepts & Co-Creation: één extra vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen.
Voor meer informatie en een overzicht van de genomineerden: www.horecava.nl