Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse mangoproductie stijgt met 268,8%

Tussen januari en oktober dit jaar steeg de mangoproductie met 268,8% in vergelijking met 2009. Met de oogst van november en december erbij zal dit naar verwachting een record over de nationale productie zijn, gaf het Ministerie van Landbouw aan.
Het ministerie van Statistiek en Economische studies uit MINAG geeft aan dat de regio's Piura en Lambayeque een aandeel hadden van 85,8% van de nationale productie. De telers uit Piura produceerden 222.000 ton en Lambayeque bereikte 43.000 ton tot nu toe. Daarnaast worden de mango's geteeld in de regio's Ancah, Ica, Lima, Cajamarca en La Libertad.

In Peru zijn er verschillende mangorassen van uitstekende kwaliteit en smaak waaronder Kent, Haden en Tommy Atkins. Deze worden op diverse manieren geëxporteerd: vers, sap, in blik en bevroren.

Mango is één van de meest verkochte tropische vruchten en de Europese vraagt stijgt steeds meer. Belangrijkste bestemmingen van deze vrucht zijn de VS, Nederland, Engeland en Canada.
Publicatiedatum: