Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EWG maakt lijst met 'beste' en 'slechtste' agf

Terwijl heel de wereld probeert meer mensen aan de agf te helpen vindt een groep Amerikaanse milieuactivisten het nodig om agf-producten te voorzien van een label. De Environmental Working Group (EWG) heeft een nieuwe gids met daarin een overzicht van groenten en fruit en daarbij aangegeven welke volgens hen de 15 'minst' schadelijke en 15 'meest' schadelijke zijn. De 'schadelijke' zijn de producten die de meeste pesticiden bevatten en de andere die de minste bevatten. Als men zich afvraagt wat voor invloed de pesticiden hebben op de gezondheid, geeft de organisatie niet thuis.

De EWG-top 15 groenten en fruit met minste pesticiden:

Uien, suikermais, ananas, avocado, asperges, zoete erwten, mango, aubergine, Cantaloupe, kiwi, kool, watermeloen, zoete aardappel, grapefruit en champignons.

De EWG- top 15 groenten en fruit met meeste pesticiden:

appel, selderij, aardbeien, perziken, spinazie, nectarines, druiven, paprika's, aardappelen, blauwe bessen, sla en boerenkool.

EWG heeft berekend hoeveel pesticiden op de producten zitten en geeft de consument advies om producten met veel pesticiden niet te eten of over te stappen op biologisch. Daarvoor worden geen gegronde redenen gegeven. Wat voor effect veel of weinig pesticiden hebben op de gezondheid wordt verder niet aangetoond.

Bron: Theatlantic.com
Publicatiedatum: