Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemberextract goed voor menselijke prostaat

Tholen - Een extract van gember kan de groei van prostaatkankercellen vertragen. Volgens onderzoeksgegevens, gepubliceerd in het Britse Journal of Nutrition, blijkt dat gember extract de groei van prostaatkanker bij muizen met 56% vertraagt.
"De menselijke equivalente dosis voor het extract bleek 567 mg voor een 70 kg wegende volwassene te zijn, dat kan worden verkregen uit ongeveer 100 g verse gember," Schreven de onderzoekers van de Georgia State University in Atlanta.

De wortelstok van de gemberplant is een rijke bron van antioxidanten, met inbegrip van gingerols, shogaols, zingerones en andere derivaten. Er werd ook gemeld dat ze ontstekingen en woekeringen remmen. De onderzoekers van Atlanta bereidden een gember extract van een hele gember, gekocht op een lokale boerenmarkt.

Het extract werd aan muizen gegeven in een dosis van 100 mg per kg. lichaamsgewicht en daarbij werd de remming van de vooruitgang van prostaatkanker bij muizen met 56% gevonden. Uit verdere analyse bleek dat het gember extract de proliferatie van de prostaat kankercellen vertraagde en de weerstand tegen celdood verhoogde.
Cel onderzoek met menselijke cellen heeft ook uitgewezen dat gember diverse functies van de cel die het voorkomen en de verspreiding van de tumor reguleren kunnen beïnvloeden. "Het antikanker effect van gember extract ging gepaard met aanzienlijke groei remmende, celcyclus remmende en pro-apoptotic activiteiten in de celcultuur.

Bron: British Journal van voeding