Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuringsdienst van Waarde duikt in de erwten

De ene erwt is de andere niet. Is hij vers en groot, dan heet deze een doperwt. Komen de groene bolletjes uit de vriezer, dan heten ze gewoon tuinerwten of groene erwten. Dan zijn er ook nog kikkererwten en de hip klinkende sugar snaps. Er zijn zoveel soorten, dat het de supermarktbezoeker groen voor de ogen ziet. Daarom duikt de Keuringsdienst van Waarde in de erwten. Waarom is die doodgewone erwt zo ingewikkeld geworden?



In Nederland worden erwten vaak gegeten met worteltjes. Daarnaast is er de traditionele erwtensoep, ook wel snert genoemd. In het buitenland zijn ze nog creatiever met de erwt. In landen als Thailand, Maleisiƫ en Taiwan is de geroosterde en gezouten versie een echte snack. In Groot-Brittanniƫ eet men graag een landbouwerwt door de pudding. De Turken hebben hummus meegenomen; een soort pasta van kikkererwten, die vaak met brood wordt gegeten.

Klik hier voor de uitzending van Keuringsdienst van Waarde
Publicatiedatum: