Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10 goede redenen om elke dag een appel te eten

Tholen - Het oude gezegde 'an apple a day keeps the doctor away' was een oubollig rijmpje dat je hoorde als kind, maar je zou verbaasd geweest zijn, als je toen wist, hoeveel serieuze voordelen voor de gezondheid appels hebben. Moeders maakten geen gebruik van de term ‘powerfood’ omdat ze niet genoeg wisten van de gezondheidsvoordelen van appels, maar zoals we nu weten, was het een zeer goed voedingsadvies.



Gezondheidsvoordelen zijn:
  1. Appels zitten vol met oplosbare vezels. Deze vezels verminderen aantoonbaar intestinale aandoeningen, waaronder diverticulitis, aambeien en mogelijk sommige vormen van kanker. Ze zijn goed voor het insulinegehalte door het langzaam vrijgeven van suikers in de bloedbaan en ze reinigen en ontgiften. Dat helpt bij het elimineren van zware metalen zoals lood en kwik.
  2. Appelpectine helpt het cholesterolgehalte te verlagen.
  3. In twee onderzoeken vonden onderzoekers dat het eten van vijf appels per week het risico op aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, verlaagt.
  4. Volgens de Chinese geneeskunde versterken appels het hart, lessen de dorst, smeren de longen, verminderen slijmvorming en verhogen lichaamsvloeistoffen.
  5. Appelazijn kan de vorming van nierstenen helpen voorkomen.
  6. Studies tonen aan dat het dagelijks eten van appels huidziekten kunnen verminderen.
  7. Volgens een Braziliaanse studie is het eten van een appel voor een maaltijd goed voor gewichtsverlies. Vrouwen die appels aten, verloren 33 procent meer gewicht dan degenen die dat niet deden.
  8. Een appel bevat slechts 50 tot 80 calorieën en geen vet of natrium.
  9. Appels zitten boordevol vitamine C, A en flavonoïden en kleine hoeveelheden fosfor, ijzer en calcium.
  10. Appels zijn een bron van kali, dat de gezondheid van het hart kan bevorderen.
  11. Dus daar heb je 10 goede redenen waarom het goed is een appel per dag te eten!
Interessante appelweetjes:
  • Er zijn meer dan 7500 appelrassen.
  • De appel is een lid van de rozenfamilie.
  • 25 procent van het volume van de appel is lucht!
  • Appels bevatten 5 procent eiwit.
  • Appelbomen kunnen meer dan 100 jaar oud worden.
  • De grootste appel woog ruim drie pond.
  • Het oorspronkelijke gezegde over het eten van een appel per dag dateert van 1866 en luidde: " Eat an apple on going to bed, and you'll keep the doctor from earning his bread".
  • Eén appel vraagt de energie van 50 bladeren voor de productie.

Om het meeste voordeel te halen uit het eten van appels:
  • Eet appels met schil om de goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Veel van de voedingsstoffen zitten in de schil of er net onder.
  • Appelzaden zijn giftig in hoge doses voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en voor kinderen.
  • Niet biologisch appelsapconcentraat kan volgens onderzoek arseen bevatten.
Tot slot:
"Elke dwaas kan de zaden tellen in een appel. Alleen God kan alle appels tellen in een zaadje." Aldus Robert Schuller.

Publicatiedatum: