Rapport over babymaïsteelt in Thailand gepubliceerd
Babymaïs is het oor van de maïsplant (Zea maïs), die vroegtijdig wordt geoogst, vooral vóór of vlak na de zijde is ontstaan en er nog geen bevruchting heeft plaatsgevonden. De ongedopte maïs wordt gegeten als een groente, waarvan de delicate smaak, knapperigheid en gezondheidsvoordelen voor een grote populariteit in Thailand en het buitenland zorgen. Thaise telers oogsten ongeveer vier à vijf keer per jaar. De productie van babymaïs en de markten groeien wereldwijd, met name in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In Azië wordt de meeste babymaïs geconsumeerd. Ondanks het feit dat de babymaïs meestal vers wordt gegeten, is ook de markt voor ingevroren en ingeblikte babymaïs ontzettend gegroeid.
Het rapport bestaat uit twaalf hoofdstukken met details over de lokale en binnenlandse markt in babymaïs en over de milieueisen voor het telen er van. Het meest uitgebreide hoofdstuk gaat over de productieprocedures en behandelt onder andere de voorbereiding van het land, het zaaien, de irrigatie, het bevruchten, het onkruid wieden, het beschermen van de plant en het oogsten.
Voor de rest behandelt het rapport de protocollen voor het oogsten, implementatie van de certificatiestandaarden en de commercialisatie van het product. Naast de nodige tabellen toont het rapport ook afbeeldingen, die de belangrijkste productieprocessen illustreren. Naast een overzicht van zijn wetenschappelijke publicaties biedt de website van Volkers ook een samenvatting van zijn internationale landbouwcarrière van de afgelopen twintig jaar.
Website: www.volkerkleinhenz.com
Bron: prweb.com