Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita opent eerste CO2-neutrale bananenrijperij ter wereld

Tholen - Afgelopen donderdag werd in Gorinchem het nieuwe pand van Chiquita Nederland officieel geopend. Het gebouw huisvest de kantoorruimte en de eerste bananenrijperij ter wereld die CO2-neutraal genoemd mag worden. Na een spectaculair breakdance-act werd de bananenrijperij officieel geopend door directeur Franklin Ginus en Brian Kocher, President Chiquita Europa en het Midden Oosten.

Klik hier voor de fotoreportage.



De nieuwe rijperij is volgens Franklin Ginus niet alleen een stap vooruit in duurzaamheid, maar er wordt ook een nog beter product en een grotere service aan de partners geboden. "De nieuwe rijperij komt de smaak en bite van het fruit ten goede. We kunnen meerdere fruitsoorten gaan rijpen zoals mango's en papaja's en bovendien beschikken we over een speciale fruitmonitor om indicatoren als brix, houdbaarheid en smaak te meten." Verder laat hij weten dat het fruit 24/7 opgehaald kan worden dankzij een speciaal ingerichte ruimte waar de bestelde producten opgeslagen worden.



Eerste CO2-neutrale rijperij

De nieuwe locatie in Gorinchem is de eerste bananenrijperij ter wereld die CO2-neutraal is. Dit wordt gerealiseerd door duurzame maatregelen in het gebouw en het rijpproces toe te passen, zoals een gepatenteerde luchtstroomsysteem, een gepatenteerde Stop & Go-technologie en het gebruik van een natuurlijk koelmiddel, waarbij geen CO2 vrijkomt. Ook is er een laag verbruik in licht. D.m.v. T5 en LED-verlichting en een aanwezigheidsdetector wordt de warmte- en koudeopvang uit het rijpproces gebruikt om het pand te verwarmen en te koelen en wordt het daglicht optimaal benut door daktunnels bovenin het pand.

Daarnaast is Chiquita een bebossingsproject gestart in Panama, dat de resterende CO2-uitstoot compenseert. Ook staat er een elektrische auto en scooter op de parking, die gebruikt kunnen worden voor bezoekjes buiten de deur. Zelfs de toiletten worden gespoeld met regenwater.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie: www.chiquita.be/nl