Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hong Kong: Recall besmette diepvriesproducten

Bacteriën in diepvriesproducten gevonden

Producten van het bekende Wanchai Ferry bleken verboden bacteriƫn te bevatten. Dit incident volgde nadat soortgelijke producten van Sanquan en Hai Pa Wang soortgelijke bacteriƫn bleken te bevatten in China's zuidelijke Guangdong provincie. Bevroren dumplings geproduceerd in Hong Kong door Wanchai Ferry, blijken staphylococcus aureus te bevatten, een bacterie die in sommige gevallen levensbedreigend kan zijn.

De Nanjing Industrial and Commercial Administration heeft opdracht gegeven om al deze dumplings terug te halen. Ding Feng, vice manager van de Jin Runfa Supermarket in Nanjing city, vertelt: 'Al deze producten zijn uit de winkel verwijderd en we wachten op de resultaten van laatste kwaliteitscontroles.'

Wanchai Ferry heeft nu een groot vertrouwensprobleem. Het merk had een goede reputatie maar na dit schandaal is de verkoop van diepvriesproducten zwaar gedaald. In een nieuw ontwerp van het Ministerie van Gezondheid voor voorschriften met betrekking tot deze bacterie, worden kleine hoeveelheden echter wel toegestaan in de producten. Experts leggen uit dat de bacterie door zorgvuldig koken gedood wordt en dat het niet nodig is om in paniek uit te breken.


Publicatiedatum: