Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Medicijn tegen diabetes uit bitter fruit
Egypte – De bittere kalebas, een plant met anti-diabetische mogelijkheden, wordt nu door Egyptische wetenschappers verwerkt in tabletjes die mogelijkerwijs een alternatief voor insuline gaan vormen.
Een landelijk farmaceutisch bedrijf heeft afgelopen maand een contract ondertekend met het National Research Centre (NRC) om het medicijn te produceren met gebruik van een extract van de plant, beter bekend als Momordica charantia. Deze overeenkomst is het resultaat van onderzoek dat is uitgevoerd door de afdeling Medicinale en Aromatische Planten van het NRC.
Souad El Gengaihi, professor van deze afdeling op het NRC en hoofdonderzoekers in de nieuwe behandelingswijze, vertelt dat het extract in Azië een traditioneel medicijn is. ‘Het medicijn wordt meestal gebruikt voor gastro-intestinaal gebruik, maar verschillende studies uit diverse landen tonen aan dat het ook kan helpen in het omgaan met diabetes,’ zo vertelt zij.
El Genhaihi: ‘Deze plant kan goed groeien in heet weer op zandgrond. Daarom is hij erg geschikt voor de Egyptische woestijn evenals het grootste deel van het Midden Oosten en Noord-Afrika.’
Yasser Abdel-Wahab, een expert in natuurlijke medicijnen tegen diabetes aan de Britse University of Ulster, heeft daar wel een aanmerking op: ‘Van de 800 bekende traditionele remedies is er geen een die op zichzelf een complete behandeling biedt in zijn natuurlijke vorm. Naast het gebruik van deze traditionele geneesmiddelen is er ook nog medicatie op recept nodig om te zorgen dat er succesvol met de ziekte kan worden omgegaan.’
Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat dit extract onbewerkt en op zichzelf voldoende zal zijn om diabetes te behandelen. De pilletjes kunnen echter een waardevolle aanvulling zijn op de huidige behandelwijzen.