Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
groter en minder zout
Burger King lanceert nieuwe frites
Burger King gooit alle wapens in de strijd betreffende zijn Franse frietjes. Ze zijn nu dikker, knapperiger, heter en minder zout; fastfoodliefhebbers zijn positief.
“Ze zijn zacht en knapperig tegelijk!” volgens de 19-jarige Shantal Jackson uit Harlem die de frietjes bij een Burger King in Lower Manhatten op de proef stelde. “Ze smaken veel beter. Ik zou deze frietjes elke dag kunnen eten en de hele dag.”
Bij smaaktesten komen de frietjes van McDonalds doorgaans het best uit de bus, maar nieuwkomers op de markt brengen daar verandering in. Zo introduceerde Wendy’s vorig jaar de ‘natuurlijke’ skin-on frietjes – frietjes met schil – en hebben ketens als Five Guys en Smashburgers de lat hoger gelegd met het toevoegen van speciale kruiden.
De nieuwe frietjes van Burger King hebben een doorsnede die vergelijkbaar is met een potlood met dikte nr. 2 en hebben een laagje dat ze warm en knapperig houdt. Het zoutgehalte is teruggebracht, maar ondanks dat bevat een klein portie nog steeds zo’n 330 mg zout. Een groot verschil is echter dat bij dit nieuwe recept het zout over de frietjes gestrooid wordt, waar het vroeger in de frietjes verwerkt werd. Aangezien de frietjes gefrituurd worden in plantaardige olie zonder transvetten zijn ze helemaal cholesterolvrij.