Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
geserveerd in bars

Spanje: 43% van de jus d’orange bevat bacteriën

Een studie van de Universiteit van Valencia heeft gevaarlijke niveaus van bacteriën aangetroffen in 43% van het sinaasappelsap, gebruikt bij Spaanse bars voor mixdrankjes. 

De studie, die gepubliceerd werd in het Food Control Magazine, analyseerde de jus d’orange die in 190 Spaanse bars wordt gebruikt en vond Enterobacteriaceae in bijna 50% van de monsters. Het bacteriepercentage verdubbelde bijna in restaurants of bars die hun sinaasappelsap bewaarden in metalen vaten en het niet meteen vers serveerden. Escherichia coli en salmonella behoren beide tot de Enterobacteriaceae familie en kunnen ook beide leiden tot ernstige spijsverteringsproblemen. 

Publicatiedatum: