Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mediterraan dieet halveert kans op Parkinson

Het volgen van een mediterraan dieet, wat rijk is aan groenten, fruit en vis kan het risico op het krijgen van de ziekte van Parkinson bijna met de helft doen afnemen (46%). Dit blijkt uit een nieuw onderzoek. De bevindingen zijn gepubliceerd in het European Journal of Neurology. Uit eerdere studies bleek al dat voeding een belangrijke rol speelde in het voorkomen van deze ongeneeslijke aandoening.

Alleen al in Engeland zijn 120.000 mensen getroffen door deze aandoening. Het is nog niet duidelijk waarom bepaalde voedingsmiddelen een beschermend effect hebben. Wat wel uit het onderzoek blijkt, is dat de ziekte van Parkinson vaker voorkomt wanneer de cellen in het lichaam een schadelijk proces ondergaan, oxidatieve stress genoemd. Meestal ontstaat dit door slechte voeding en worden gezonde cellen aangevallen. Je kunt het vergelijken met een auto, die door roest is aangetast en verrot. Fruit, groenten, vis en peulvruchten bevatten allemaal een hoog niveau aan antioxidanten en kunnen helpen om dit proces te stoppen. In Engeland komen er elk jaar 10.000 nieuwe gevallen van de ziekte van Parkinson bij. Het risico op het krijgen van deze ziekte is voor ouderen het grootst.


Publicatiedatum: