Ontwikkeling nieuwe rassen
Ook dit jaar laat Bejo nieuwe rassen zien. “We streven naar rassen die naast uitstekende teelteigenschappen ook aansluiten op markttrends zoals smaak, gezondheid en gebruiksgemak” vertelt Perry Kuilboer, verkoopleider Nederland. “Hedendaagse rassen moeten voor vele doeleinden geschikt zijn. Telers willen een goed product afleveren, daarom is het belangrijk dat wij goed weten waar in de toekomst naar gevraagd wordt”. Tijdens de kookdemonstratie komen smaak, gezondheid en gemak samen in heerlijke gerechtjes met onder andere romanesco, kleurenpeen, scheutjesbroccoli, spottype radicchio en witte kool.Te zien op het demoveld
Naast een gangbaar en biologisch demoveld waarop Bejo haar rassen presenteert, zijn er ook extra’s te zien. Op zand is een extra peen demonstratieveld aangelegd, waar de prestaties van Bejo’s peenrassen worden getoond. Hier vinden ook rooidemonstraties plaats. In koolkisten worden de resultaten van een plantafstandenproef met witte en rode koolrassen getoond. Zo zien bezoekers het verschil in formaat van kool bij verschillende plantafstanden.Biologische teelt
Op het open dagen terrein is ook een proefveld aangelegd waar de methode van ‘niet kerende grondbewerking’ is toegepast. Het is het derde opeenvolgende jaar dat deze grond niet omgeploegd is. Volgens Perry is niet ploegen een trend die Bejo met interesse volgt: “Je krijgt een vruchtbare bovengrond met een goed bodemleven, dat levert veel voordelen voor zowel biologische als gangbare telers”. In het pakhuis van Bejo is de nieuwe verpakkingsafdeling voor biologisch zaad te bezichtigen.De open dagen vinden plaats van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september van 09.00 tot 17.00 (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen.
Meer informatie op www.bejo.nl