Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corneel Martens, Fruit Layer

“Grote appelen die de retail niet wil, zijn juist geschikt voor onze appelchips”

Tholen – “Sinds september is onze appelchips op de markt. Het is een behoorlijk ander product dan de appelchips die standaard op de markt zijn. Wij hanteren een compleet andere manier van drogen waardoor de smaak en de kleur van de appel beter behouden wordt”, vertelt Corneel Martens van Fruit Layer. “We verwerken met name Greenstar-appelen. Deze hebben hoog vitamine-C-gehalte en een goede zoet/zuur verhouding. Daarnaast verwerken we het liefst grote kalibers appelen, degene die de retail niet wil hebben. Dit is een mooie win-win situatie.”


Corneel Martens op Tavola 2018

Andere variëteiten 
Hoewel Greenstar-appelen goed geschikt zijn voor het maken van de appelchips, is het ook mogelijk om andere variëteiten te gebruiken. “Er zijn veel soorten appelen die geschikt zijn voor de appelchips, mits de verhoudingen goed zijn. Jonagold is eventueel ook geschikt, al is deze wat aan de zoete kant”, aldus Martens. De appelchips van Fruit Layer heeft in tegenstelling tot andere appelchips, een veel kortere droogtijd. “Normaal ligt de chips zo’n 4 tot 8 uur in de oven, maar bij ons is de droogtijd enkel 35 minuten. In die 35 minuten is de chips klaar en krokant en blijven de smaken en de kleur goed behouden.”

Hoevewinkels
In maart zal de nieuwe productieruimte met nieuwe installatie klaar zijn wat de productiecapaciteit vergroot. “De vraag naar het product groeit erg goed door, daarom leveren we nu enkel op bestelling. Wanneer de nieuwe ruimte in maart klaar is kunnen we de productie gaan verhogen”, zegt Corneel. De appelchips van Fruit Layer ligt sinds september in de schappen bij lokale winkels zoals hoevewinkels. “We worden veel door winkels zelf gecontacteerd die het product elders hebben geproefd en enthousiast zijn geworden. Ook hebben we al veel positieve reacties van consumenten ontvangen.”

“In de toekomst willen we naast het standaard assortiment ook wat alternatieven aanbieden zoals appelchips in combinatie met een andere fruitsmaak. Hiervoor worden de appels eerst in een bad met een fruitsap gelegd en zullen daarna het standaard proces doorlopen. Hierdoor krijgt de appelchips bijvoorbeeld een frambozensmaak en zullen ze mooi rood kleuren. Toch ligt onze focus momenteel op het natuurlijk product zonder toevoegingen”, besluit Corneel.

Voor meer informatie:
Corneel Martens
Fruit Layer
Boven Vrijlegem 41
B-1730 Asse
+32(0)471 795 201
[email protected] 
www.fruitlayer.com