Tholen – Uitgaande van de kracht van elk seizoen, deelt Rungis het jaar niet in vier maar in vijf seizoenen op: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Bij het dertig jarig bestaan van de in groenten en fruit gespecialiseerde horecagroothandel werden daarom maar niet 120 maar 150 seizoenen gevierd. Het team, de telers en leveranciers van Rungis zorgden ervoor dat het de gasten afgelopen maandag 3 juni aan niets ontbrak tijdens de Rungis Food Fair op Landgoed Vollenhoven.
Yoram, Francis, Gert Jan en Anne Fleur van Rungis brengen een toast uit op 150 seizoenen
Klik hier voor de fotoreportage
Innovatie is de kracht van Rungis, benadrukte eigenaren Gert Jan, Francis en Yoram Zonneveld Piek. “Jaarlijks worden er een flink aantal producten aan het assortiment toegevoegd maar ook in logistiek, inspiratie, snelheid en flexibiliteit verbeteren we continu”, zei Gert Jan. Rungis heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de snijkeuken. De krapte aan personeel zorgt ervoor dat chefs een aantal bewerkingsstappen uit wil besteden. In vier jaar tijd is de snijkeuken van Rungis daardoor al twee maal uitgebreid en binnenkort start de derde uitbreiding naar 600m2.
De Rungis Food Fair werd gehouden op Landgoed Vollenhoven in De Bilt
Tijdens de Food Fair konden gasten kennis maken met de voorbewerkingstechnieken uit de snijkeuken, waaronder sousvide gegaarde producten, fruitspiesen en slamixen. “We kunnen precies op maat leveren”, vertelt manager snijkeuken Robert Bovens. “Iedere chef heeft zijn eigen receptuur en wil verse producten. Kan niet, dat kennen we niet bij Rungis, we werken 24/7 om ‘just in time’ te kunnen leveren.”
Klik hier voor de fotoreportage van de telers en leveranciers
De Food Fair was een feest van specialties. Chefs konden 30 Rungis telers en producenten ontmoeten en het verhaal achter de producten leren kennen. Van Nederlandse ambachtelijke friet tot zeewieren en speciaal veredelde witte aardbeien tot witte paprika, maar ook zilte groenten uit Portugal, micro leafs uit Duitsland en de lijn Rungis Japanse producten.
Chefs in spe kookten zonder elektriciteit
Leerlingen van de Cas Spijkers Academie in Nijmegen kookten op de Rungis Food Fair een examenopdracht. Vijf teams van chefs in opleiding werden gekoppeld aan telers van Rungis. De opdracht: ontwikkel en maak één gerecht met de producten van jouw telers in de hoofdrol. Extra ‘handicap’ voor de leerlingen was dat het om een outdoor cooking opdracht ging, er was geen keuken nog elektriciteit aanwezig. “Toch is het ze gelukt om sterwaardige gerechten te bereiden”, zei Niels van den Berg, SHV Meesterkok van Rungis.
Klik hier voor de fotoreportage
Voor meer informatie
Rungis
Niels van den Berg
SVH Meesterkok
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
tel. +31 180 617899
www.rungis.nl
[email protected]