Kwaliteitsmedewerkers of keurmeesters keuren met regelmaat uien. Voordat de uien terechtkomen in een verpakking van 5 of 10 kg, is er een heel traject wat eraan vooraf gaat. Ook zo benieuwd naar het hele verhaal van teelt tot eindproduct van zowel uien als knoflook?
AQS Nederland start 10 december a.s. de productmodule P4 "uien en knoflook" als onderdeel van de AGF-keurmeestersopleiding. Deelnemers leren alles over de teelt, oogst, bewaarcondities en kwaliteit van (Nederlandse) uien en knoflook. Ook de meest voorkomende ziekten en gebreken komen aan bod.
Tijdens een uitgebreide rondleiding bij Wiskerke Onions zal worden toegelicht waar het bij de uienverwerking en export van uien en knoflook om draait, namelijk om de kwaliteit van deze producten.
Aanmelden voor deze P4 "uien en knoflook" module kan via de site www.aqs.nl
Voor meer informatie:
Marcel van de Werken
AQS Nederland BV
Tel: 06 18 47 82 46
[email protected]
www.aqs.nl