Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CA-kisten hebben meer toepassingsmogelijkheden

De opslagmodules staan bekend om hun vermogen om op natuurlijke wijze een gecontroleerde atmosfeer te creĆ«ren en gewichtsverlies van het product gedurende bewaring te minimaliseren. De modules werden ontwikkeld voor het bewaren van tien fruitsoorten, 18 soorten groenten, drie soorten snijbloemen, evenals voor paddenstoelen, zoals cantharellen.  

Recente testen, uitgevoerd door het bedrijf en haar partners, hebben echter aangetoond dat ook andere groenten en fruit in deze modules kunnen worden bewaard, waarin door de respiratie van het bewaarde product een gecontroleerde atmosfeer ontstaat.

De laatste resultaten met betrekking tot de bewaring van knoflook waren zeer overtuigend. Na 10 maanden was de kwaliteit van de knoflook nog uitmuntend. Een bijkomend voordeel was het remmende effect op de ontkieming van de knoflooktenen.

Er werden ook meerdere proeven met pastinaak gedaan, wederom met goed resultaat. De pastinaak was na vier maanden bewaard te zijn geweest nog 100% verhandelbaar. Het gewichtsverlies bleef beperkt tot 1% (ten opzichte van 20% in een conventionele koelopslag). 

"Er zal binnenkort een proef met de bewaring van verse peterselie worden gedaan die erop gericht is om het product gedurende een aantal weken vers te houden. Sinds kort is er ook belangstelling voor het bewaren van granaatappelen in de CA-modules. 

Voor meer informatie:
Julien Chague
Janny MT
Tel: +33 (0)3 85 23 96 20
Email: [email protected] 
www.jannymt.com

Publicatiedatum: