Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In nieuwe fabriek van Mydibel ligt de focus op duurzaam

De Service public de Wallonie (SPW) heeft een bouwvergunning verleend voor de bouw van Mydibel Fresh, de nieuwe verwerkingsfaciliteit van Mydibel in Moeskroen. De bouw van Mydibel Fresh maakt onderdeel uit van duurzame ontwikkelingsstrategie van het bedrijf. De nieuwe fabriek zal in het najaar van 2020 gereed zijn en 70 fulltime banen opleveren. 

Mydibel Fresh
Na overleg met de stad Moeskroen gaf SPW  op 2 juli groen licht voor de bouw van Mydibel Fresh. De nieuwe fabriek zal naar verwachting in het najaar van 2020 in gebruik genomen worden en diepgevroren, voorgebakken frites gaan produceren. Het nieuwe project bevindt zich naast Gramybel, de faciliteit waar aardappelkorrels en -vlokken worden verwerkt.

Mydibel heeft ervoor gekozen het project uit te voeren in samenwerking met de Société Régionale d 'Investissement de Wallonie. Deze investering zal Mydibel in staat stellen om beter te beantwoorden aan de eisen van haar huidige en toekomstige klanten. 

"In deze snel veranderende sector moet Mydibel tegemoet komen aan de eisen van haar klanten en markten. Het bedrijf wil blijven investeren in de lokale economie," benadrukt Mydibel-directeur Marc van Herrewghe.

Duurzame groei
Voor de bouw van de nieuwe fabriek werkt Mydibel dan ook zoveel mogelijk samen met lokale aannemers. Daarnaast levert de nieuwe fabriek 70 banen op. Het werven en opleiden van voldoende werknemers heeft de komende maanden prioriteit. 

Mydibel blijft zich richten op duurzaam ondernemerschap in een circulaire economie. Het bedrijf heeft er dan ook voor gekozen haar ecologische voetafdruk te verkleinen met een milieuvriendelijk productieproces, gedeelde diensten en duurzame aardappelteelt. 

Bij Mydibel gaat niets verloren. De reststromen van de productie worden gebruikt om in 90% van de energiebehoefte te voorzien. Het digestaat dat overblijft van het omzetten van aardappelafval in gas wordt vervolgens omgezet in de biologische meststof, Myfert, die telers kunnen toepassen op hun aardappelvelden. 

Er is nauw contact tussen omwonenden en het management dankzij  de oprichting van een werkgroep, die bedoeld is om te reageren op vragen en zorgen van omwonenden. 

 

Voort meer informatie:
Mydibel
Tel: +32 (0)56 33 48 50
Email: [email protected] 
www.mydibel.be

Publicatiedatum: