Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"60% van de appelen die in 2030 worden gegeten zijn van Britse bodem"

English Apples & Pears (EAP), de beroepsorganisatie van appeltelers in het VK, heeft goede vooruitzichten voor Britse appelen. Dankzij grootschalige investeringen in appelboomgaarden zullen er jaarrond meer appelen van eigen bodem dan ooit tevoren beschikbaar zijn.

Ali Capper, voorzitter van het EAP: "De afgelopen tien jaar heeft de Britse appelsector haar marktaandeel met 50% vergroot door ruim €135 mln te investeren in technologie, onderzoek en ontwikkeling. Ook werden er meer dan 8 mln nieuwe bomen geplant om consumenten de appelrassen te kunnen bieden die ze het liefst eten. We hebben fors geïnvesteerd in Gala-, Braeburn- en Bramley-boomgaarden, evenals in nieuwe appelrassen, zoals Red Cameo, Kentish Kiss, Magic Star en Flanders Pink. Hiermee hebben we een nog grotere jaarronde beschikbaarheid van Britse appelen gecreëerd."

Capper voegt er het volgende aan toe: "Britten willen AGF van eigen bodem. Momenteel is slechts twee van iedere vijf appelen die in het Verenigd Koninkrijk worden gegeten lokaal geteeld maar dankzij onze voortdurende investeringen zijn we ervan overtuigd dat we dit tegen 2030 kunnen verhogen naar twee op de vijf, waarmee ons land nagenoeg zelfvoorzienend zal zijn. We hebben de steun van onze retail-, foodservice- en groothandelsklanten nodig om deze groeistrategie te verwezenlijken."

Capper vervolgt: "We werken niet alleen aan een jaarronde beschikbaarheid maar dragen ook bij aan een duurzame levenswijze. Onze lokaal geteelde appelen hoeven immers niet de halve wereld over te worden verscheept."

Daarnaast dragen Britse appel- en perentelers zorg voor de lokale ecosystemen in en om hun boomgaarden, door bijen en andere bestuivende insecten aan te trekken en door het toepassen van irrigatie- en water-recyclingsystemen om verspilling te minimaliseren. 

Tot slot zegt Capper dat er veel redenen zijn om dagelijks een appel te eten, niet alleen voor de gezondheid maar ook om de nationale economie te steunen en het prachtige Britste platteland te beschermen. 

 

 

Voor meer informatie:
British Apples and Pears
Tel: +44 020 7388 7421
Email: [email protected]
www.britishapplesandpears.co.uk

Publicatiedatum: