Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Antioxidanten in gekleurde aardappelrassen vergeleken

Aardappel is het vierde belangrijkste gewas wereldwijd. De totale aardappelteelt wordt geraamd op 388.191.000 ton in 2017 en bijna een derde van alle aardappelen werden in China en India geoogst. 

De voedingswaarde van aardappel is belangrijk voor de menselijke gezondheid en aardappel is basisvoeding. De aardappel bevat mineralen, proteïnen en antioxidanten zoals o.a. caroteen, fenolen, flavonoïden, vitamine C en E. 

Wetenschappers van de Zhejiang University (China) hebben de inhoud van fenolen (TPC), fenolzuur en antioxidanten in aardappelen van verschillende vleeskleuren onderzocht. Voor het onderzoek werden 14 rassen (drie witte, zeven gele, twee rode en twee paarse) geplant en geoogst op het universiteitsterrein in Hangzhou. 

Deze studie geeft inzichten in de correlaties tussen TPC, fenolzuur en de activiteit van antioxidanten. De resultaten zouden kunnen bijdragen aan kennis over genetische diversiteit in fenolen en verwerkingstechnieken ten bate van gewenste voedingswaarden van aardappelgewassen. 

Bron: Weidong Ru, Yuehan Pang, Yuanruo Gan, Qin Liu, Jinsong Bao, 'Phenolic Compounds and Antioxidant Activities of Potato Cultivars with White, Yellow, Red and
Purple Flesh', 2019, Antioxidants, 8, 419.

Publicatiedatum: