Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nederlandse bio-importeurs laten niets aan het toeval over"

Nederlandse importeurs hebben veel waardering voor Italiaans biologisch fruit. Dit werd verklaard door Elisa Benetti die werkt voor het import-exportbedrijf Fairtrasa Holland BV tijdens een vergadering op 17 oktober 2019.

"Het hebben van GlobalGAP-certificering is hetgeen wat in ieder geval nodig is om op een serieuze manier te kunnen afzetten in het buitenland. Ik hou me bezig met de inkoop van Italiaans biologisch fruit, met name appelen, peren en kiwi’s. Het seizoen begint in juli, met de eerste biologische appelen geteeld in de regio Verona, en daarna haal ik de gewassen uit verschillende delen van Italië. Ik moet zeggen dat ze in Piëmont goed georganiseerd zijn door middel van strategieën en programmering op middellange termijn", zegt Elisa Benetti.

Elisa Benetti

De controles zijn streng: de Nederlandse importeurs zijn zeer nauwkeurig en laten niets aan het toeval over. "Ze komen vaak naar Italië om de boomgaarden en opslagfaciliteiten met hun eigen ogen te bekijken. Wat er op het papier staat, is niet voldoende. Door middel van deze analyses kunnen zij controleren of de teler de regels in alle opzichten volgt."

Op het gebied van de markten voegde Elisa eraan toe dat Europa verzadigd is, maar Italië nog niet echt aanwezig is op de Aziatische markten omdat het weinig protocollen heeft voor afzet in het Verre Oosten.

Archieffoto van Italiaanse gewassen die worden gecontroleerd

"Een echt ondernemend bedrijf zou hyper gespecialiseerd moeten zijn en elke drie jaar een oogst moeten inventariseren, zoals ze dat in Spanje doen. Wat dat betref is het daar op veel fronten veel beter georganiseerd dan in Italië", concludeert Elisa. 

Publicatiedatum: