Voeding Nu organiseert op 26 november een nieuw jaarcongres waarin professionals worden voorbereid op de toekomst van het voedingsadvies. Tijdens het evenement komen verschillende onderwerpen aan bod. Diëtisten werken bijvoorbeeld vaak volgens de Schijf van Vijf, maar in hoeverre volstaan de klassieke richtlijnen nu steeds meer onderzoeken, bijvoorbeeld op het gebied van koolhydraten en genen, nieuwe inzichten laten zien? En welke nieuwe diagnose- en behandelmogelijkheden kunnen diëtisten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches meenemen in hun adviezen?
In de ochtend geeft professor Gerjan Navis (Rijksuniversiteit Groningen) haar visie over de samenwerking van de diëtist en de (huis)arts of specialist. Daarna en in de middag wordt via zogenaamde break-out sessies dieper ingegaan op drie trending topics: koolhydraten, personalized nutrition en de praktijk van de diëtist. Er wordt onder andere gediscussieerd over de volgende onderwerpen en vragen:
- Minder koolhydraten in de voeding; het is hip, maar is een vermindering altijd gezond?
- Kan personalized nutrition op basis van het DNA of microbioom worden waargemaakt?
- Wat is de rol van een diëtist in de zorgsector, het bedrijfsleven of bij de ontwikkeling van een gezond product?
Het congres vindt plaats op dinsdag 26 november 2019 te Nieuwegein.
Voor meer informatie:
Voeding Nu
https://jaarcongres.voedingnu.nl/