Bij ijsbergsla overwoog de Spaanse aanvoer. Het Nederlandse en Duitse seizoen liep richting het einde: de kwaliteit zwakte af en de aanvoer beperkte zich. De prijzen stegen maar ondanks de hogere prijzen verliep de afzet goed. In Frankfurt waren zelfs de Spaanse producten schaars, aangezien regen in de teeltregio's evenals contracten met de retail het aanbod bij de groothandel beperkten. Hier moest men op sommige momenten tot wel 7 euro per doos van tien stuks betalen.
Bij kropsla was de conditie van het binnenlandse aanbod inmiddels vaak minder geworden. Zo kwamen de Belgische kasproducten in de focus te staan. Hun grootte was in München erg verschillend, waardoor een brede prijsspanne ontstond. Hier arriveerden ook de eerste Italiaanse partijen in houten kistjes van 12 stuks, die ongeveer evenveel kostten als de Duitse partijen. Bij de bonte sla dekten Duitse ladingen probleemloos de vraag. De Italiaanse aanvoer probeerde voorzichtig marktaandelen te veroveren. De handelaren zagen vanwege een continu verlopende handel nauwelijks aanleiding om hun prijzen te veranderen.
Duitse andijvie werd goedkoper in München en dit bespoedigde de afzet. In Frankfurt werd het door Duitsland gedomineerde assortiment inmiddels aangevuld met aanvoer uit Italië. De beschikbaarheid van Belgische en Duitse veldsla stemde goed overeen met de vraag, waardoor de prijzen over het algemeen op het bestaande niveau bleven.
Appelen
Bijna overal meldde men prijsverlagingen, in het bijzonder bij de Duitse appelen. De redenen hiervoor waren verschillend, zo speelden de herfstvakantie en het regenachtige weer een rol en de daarmee verbonden afgenomen interesse.
Peren
De handel verliep rustig en zonder hoogtepunten. Vraag en aanbod waren vaak met elkaar in balans. Prijsveranderingen waren er maar zelden.
Druiven
Hoewel de Italiaanse aanvoer afnam, domineerde het Italiaanse aanbod de markt. Het aanbod bestond vooral uit Thompson Seedless, Italia en Crimson Seedless. Griekenland was met Thompson Seedless en Crimson Seedless op de markt vertegenwoordigd, Turkije voornamelijk met Sultana.
Klein citrus
Er kwamen hoofdzakelijk clementines op de markt. Deze stamden uit Spanje en Italië. Met Clemenules, Marisol, Clemenrubi en Oronules stonden enkele variëteiten gereed. De uiterlijke eigenschappen overtuigden over het algemeen.
Citroenen
Spaanse Primofiori citroenen domineerden de markt. Aan de vraag kon zonder problemen worden voldaan. De prijzen bleven stabiel. Hier en daar daalden ze een beetje, wat tot een vlottere afzet leidde.
Bananen
Over het algemeen sprak men van een ingetogen verkoop, maar er was echter wel sprake van een relatief continue afzet. De herfstvakantie had de afzetmogelijkheden vaak verkleind.
Bloemkool
Duitsland bepaalde duidelijk de markt. De interesse nam op sommige plaatsen toe, wat echter geen probleem was aangezien het aanbod voldoende was om de vraag te dekken.
Komkommers
Aan de vraag kon zonder problemen worden voldaan. De verkoop verliep niet altijd zonder problemen, want de interesse was als gevolg van de herfstvakantie afgenomen.
Tomaten
Over het algemeen was de interesse op sommige plaatsen teleurstellend. Er kon probleemloos aan de vraag worden voldaan en de prijzen ontwikkelden zich verschillend.
Paprika's
Spanje domineerde de markt inmiddels, gevolgd door Nederland en Turkije. Het aanbod stemde meestal overeen met de vraag.
Bron: BLE