Rungis, groenten- en fruitspecialist voor Nederlandse restaurants en foodprofessionals, heeft haar snijkeuken vergroot en vernieuwd. Hiermee wil het bedrijf voldoen aan de vraag van steeds meer chefs en horeca-ondernemers die op zoek zijn naar vers gesneden en gewassen producten. Dankzij de vernieuwing en automatiseringen heeft Rungis meer tijd voor bijzondere handelingen en producten op maat, aldus het bedrijf.
Twee keer zo groot
Vijf jaar geleden was het aantal medewerkers in de snijkeuken van Rungis nog op 2 handen te tellen. "De vraag naar gesneden en gewassen producten werd echter steeds groter. Er waren meer machines, meer mensen en meer ruimte nodig", zegt Rungis. De compacte snijkeuken werd in 2016 daarom flink uitgebouwd en meer dan twee keer zo groot.
En ook nu, in 2019, blijft de vraag naar snijkeukenproducten volgens het bedrijf groeien. Sinds deze maand heeft Rungis de vernieuwde snijkeuken daarom nogmaals verdubbeld in grootte. Ten opzichte van vijf jaar geleden is het aantal medewerkers verviervoudigd en wordt er gewerkt in drie verschillende ploegen. Om arbeidskosten te besparen of bij tijdelijke onderbezetting in de keuken kan het bedrijf een gedeelte van de mise en place uit handen nemen.
"Er kan nu volledig geautomatiseerd worden gewassen en verpakt. De producten worden sneller bereid met een beter resultaat. Door het automatiseren is er meer tijd voor bijzondere handelingen en producten waarmee we de chef en horeca-ondernemer beter kunnen ondersteunen", laat Rungis weten.
Voor meer informatie:
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
T: 0180 61 78 99
E: [email protected]
W: www.rungis.nl