De World Avocado Organization (WAO) blijft haar wereldwijde aanwezigheid tijdens de uitreiking van de Michelinsterren uitbreiden. Op 13 januari vindt de Nederlandse ceremonie plaats in Amsterdam waar ook voor de WAO een rol zal zijn weggelegd. Xavier Equihua, directeur van de WAO, zal dan namelijk de Best Young Michelin Chef award uitreiken tijdens de eerste Michelingids-presentatie die ooit in Nederland werd gehouden.
Opnieuw is de avocado erin geslaagd zich te positioneren als toonaangevend ingrediƫnt tijdens dit belangrijke gastronomische evenement. Mensen die de presentatie bijwonen in het Amsterdamse Delamar Theater zullen de gelegenheid hebben om te genieten van de exquise smaak, kenmerkende textuur en veelzijdigheid van deze fruitsoort.
De WAO versterkt haar samenwerking met de Michelingids door dit eigentijdse 'superfood' onderdeel te maken van de Michelin Star Awards-ceremonies over de hele wereld, waar het vorig jaar tijdens de ceremonie in Frankrijk mee is begonnen.
De gasten die uitgenodigd zijn om de ceremonie in Nederland bij te wonen zullen een menu voorgeschoteld krijgen waarin een hoofdrol voor de avocado is weggelegd. Chefkok Edwin Vinke, van het Zeeuwse met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Kromme Watergang, zal hier verantwoordelijk voor zijn.
"Het is een eer voor de WAO om deze award voor de Best Young Michelin Chef tijdens de Nederlandse ceremonie uit te mogen reiken," aldus Equihua. "De avocado zal opnieuw een hoofdrol spelen tijdens deze ceremonie waarmee deze categorie haar positie als 'superfood' van de 21ste eeuw en partner van de Michelingids nog verder versterkt."
Voor meer informatie:
Xavier Equihua
World Avocado Organization
Email: [email protected]
www.avocadofruitoflife.com