Tholen – Als een van de bekendste kiemgroente wordt taugé toch nog vooral traditioneel gebruikt in Chinees-Indonesië gerechten als bami, gado gado, chap tjoy en natuurlijk loempia’s. Maar ook in salades en op een broodje als fris knapperig en gezonde groente is het zeer geschikt, vertelt Tonnie Mulders van Mulders Top Sprouts. “Het is zelfs heel smakelijk te gebruiken in combinatie met een oer-Hollands ingrediënt als aardappelpuree.”
Combinatie van Hollandse en Aziatische ingrediënten met taugé
Mulders Top Sprouts ontwikkelde in eigen beheer een aantal vernieuwende recepten om klanten te inspireren. De taugé-markt kenmerkt zich door stabiliteit maar als vrij nieuwe speler, het bedrijf vierde afgelopen jaar het 5-jarig jubileum. “Wij onderscheiden ons door het meerdere keren leveren van versproduct van toonaangevende kwaliteit. Taugé zit met 27 jaar ervaring in ons bloed. We zijn destijds op nul begonnen door in Ammerzoden een eigen moderne productiefaciliteit op te zetten. Door bovengemiddelde kwaliteit hebben we te maken met stijgende vraag naar taugé en zijn daarom gaan uitbreiden.”
Taugé geeft verfrissende kleur aan pindasoep
In zowel de traditionele als in de moderne gerechten is de taugé een blikvanger en moet der dus fris, wit en dik uitzien. “Wij telen de taugé zodanig dat we korte dikke stengeltjes kunnen oogsten. De houdbaarheid van taugé is niet lang. Sinds eind oktober vorig jaar beschikken we over extra capaciteit zodat we de groei kunnen opvangen en vaker per week vers kunnen leveren”, besluit Tonnie.
Kortere taugé past beter op een sandwich
Voor meer informatie:Tonnie Mulders
Mulders Top Sprouts
Uilecotenweg 8A
5321JT Ammerzoden
info@mulderstopsprouts.nl
www.mulderstopspouts.nl