Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Buitenlandse economische vertegenwoordiger Jacob Moatshe:

"Zuid-Afrikaanse bedrijven zouden de handelsmogelijkheden met Duitsland moeten aangrijpen"

Eind vorige week verklaarde de buitenlandse economische vertegenwoordiger van Zuid-Afrika in Duitsland, Jacob Moatshe, dat de bedrijven van zijn land de kansen zouden moeten benutten die voortvloeien uit de toegenomen bilaterale handelsbesprekingen met Duitsland.

Hij sprak tijdens de officiële opening van het Zuid-Afrikaanse paviljoen op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Moatshe: "Om het geheel in een bepaald perspectief te plaatsen, moet je kijken naar de mondiale positie van Duitsland. Het land is de op twee na grootste importeur van tuinbouw- en voedselproducten ter wereld en dat maakt het land tot een van onze belangrijkste markten binnen Europa. Het land is ook de op één na grootste handelspartner van Zuid-Afrika, na China, en is de op drie na grootste wereldeconomie." 

Duitsland was "zeer geïnteresseerd" om de toegang tot hun markt te vergemakkelijken, voegde hij eraan toe. Onlangs heeft het Bondsministerie van Economische Zaken en Energie in Duitsland samen met het Department of Trade and Industry (DTI) een proefprogramma gelanceerd onder de naam Fit for Partnership with Germany. Het programma is erop gericht Zuid-Afrikaanse exporteurs te informeren over de exportmogelijkheden naar Duitsland en de Europese markt in het algemeen.

"Het is een soort handjeklap van de Zuid-Afrikaanse bedrijven. Dit zal de integratie van Zuid-Afrikaanse bedrijven in de Europese markten vergemakkelijken. Twintig van onze lokale bedrijven namen vorig jaar oktober deel aan het programma", aldus Moatshe.

In maart zal Zuid-Afrika samen met Duitsland een binationale commissie organiseren - een platform dat zich zal buigen over de uitvoering van enkele van de belangrijkste initiatieven en programma's en de mogelijkheden op het gebied van handel en investeringen zal onderzoeken.

Duurzame energie
De Duitse kanselier Angela Merkel was deze week in Zuid-Afrika op een tweedaags werkbezoek. Tijdens gesprekken met president Cyril Ramaphosa zei ze dat het land zou moeten kijken naar duurzame energieopwekking en voegde eraan toe dat Duitsland bereid was om Zuid-Afrika te helpen deze overgang te maken.

Merkels opmerkingen volgden op het nieuws dat het elektriciteitsbedrijf Eskom aankondigde dat er voor de komende 18 maanden een capaciteitsverlies kan worden verwacht.

Zoals gemeld op thesouthafrican.com zijn meer dan 600 Duitse bedrijven gevestigd in Zuid-Afrika.

Publicatiedatum: