Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoeksresultaten over de gezondheidseffecten van noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit maken al sinds de prehistorie deel uit van het menselijk dieet. Ze zijn voedselrijk en gezond. Als zodanig dienen ze als belangrijk gezond tussendoortje en maken ze deel uit van veel traditionele en nieuwe recepten in de wereldgastronomie.

Wetenschappers van het CIBEROBN-Instituto de Salud Carlos III in Madrid onderzochten noten en gedroogd fruit en concludeerden het volgende: "De macro- en micronutriënten en andere gezondheidsbevorderende bioactieve stoffen in noten en gedroogd fruit kunnen bijdragen aan het moduleren van het risico op cardiometabole en andere niet-overdraagbare ziekten.”

Experimenteel onderzoek, prospectieve studies en menselijke klinische studies hebben de gunstige effecten van notenconsumptie op verschillende gezondheidsresultaten aangetoond, terwijl de voordelen van gedroogd fruit minder goed zijn onderzocht.

Bron: Cesarettin Alasalvar, Jordi-Salas Salvadó, Emilio Ros, "Bioactives and health benefits of nuts and dried fruits", 2020, Food Chemistry, vol. 314, 126192.