Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Italiaanse Rainbow-snijbieten lopen als een trein!"

In de Zuid-Duitse teeltgebieden staat het groentenseizoen nu langzaam maar zeker voor de deur: de eerste voorjaarsbodes – asperges, lente-uien en daslook – arriveren nu steeds meer in de retail. Parallel aan de eerste leveringen uit het nabijgelegen groententeeltgebied de Pfalz worden desondanks ook de meer bijzondere importproducten uit Italië goed ontvangen, ziet Berkay Savran, eigenaar van KM Frischdienst GmbH in Bad Kreuznach.

Regionale daslook arriveerde gisteren voor het eerst in het magazijn van de groothandel die in de eigen regio levert. De kiloprijzen schommelen momenteel rond de 20 euro per kg. "Zolang de prijzen nog hoog zijn, wil men geen daslook: pas eind maart/ begin april rekenen we op een toegenomen vraag naar daslook“. De meerderheid van de daslook gaat naar de hogere gastronomie en professionele koks. Desalniettemin beweert de grootleverancier dat de vraag eerder afneemt. "Ook de traditionele seizoensproducten zoals asperges en daslook zijn tendentieel vroeger en langer verkrijgbaar. Dat heeft wel een uitwerking op de vraag.“

Rechts: regionale daslook

Bonte snijbiet: hardloper van het seizoen
Parallel aan de eerste voorjaarsbodes uit regionale teelt biedt de vakhandelaar eveneens geïmporteerde specialiteiten aan. Eén van de hardlopers van dit jaar is bonte snijbiet uit Italiaanse teelt, vertelt Berkay op aanvraag. "Deze Rainbow-snijbiet loopt dit jaar als een trein! Dat ligt naar mijn idee aan het relatief lage prijsniveau: afgelopen jaar verkochten we bonte snijbiet voor 25 euro per kg, nu bieden we het producten slechts tegen een kleine meerprijs ten opzichte van normale, groene snijbiet aan – die kost circa 15-16 euro per kg.“

Bonte snijbiet wordt van november tot diep in de zomer aangeboden. De kleurrijke bladgroente wordt geteeld in de buurt van Ancona. Voor de rest neemt men overwegend rucola, cocktailtomaten en bepaalde kruiden uit Italië af. Bij rucola zal men vermoedelijk tegen het einde van de maand overstappen op regionale producten.

Bijzondere producten voor gastronomieklanten
De clientèle van het bedrijf bestaat voor tot wel 85 procent uit gastronomen, voor de rest worden onder andere regionale Rewe-filialen en overige retailers in de directe omgeving belevert. "Onze retailklanten vragen overwegend naar standaardproducten zoals tomaten, paprika's, komkommers en hardfruit. De meer bijzondere producten gaan daarentegen eerder naar de gastronomie.“

Voor meer informatie:
KM Frischdienst
Inh. Berkay Savran
Bosenheimer Str. 127a
55543 Bad Kreuznach
Telefoon: 0671 / 2984959
E-mail: info@km-frischdienst.de  
www.km-frischdienst.de